Pohanka
Pohanka se nejdříve zpracovává na kroupu a lámanku. Pohanka kroupa a pohanka lámanka jsou základními surovinami pro přípravu bezlepkových jídel (přílohy, nádivky, kaše, pomazánky ...) a jsou prvními výrobky z pohanky, ze kterých se následným zpracováním v Pohankovém mlýně Šmajstrla získávají další pohankové výrobky.
Pohanková mouka a pohanková krupice jsou bohaté na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin. Jsou vhodnou surovinou pro kuchyň celiaka a všechny, kteří se rádi zdravě stravují. V kuchyni plně nahradí mouku pšeničnou. Využijeme ji do sladkých a slaných těst, polévek a omáček, placek, pomazánek ...
100%
Pohankové SLUPKY - 200g
Dostupné
15 Kč
Pohankové slupky 200g Naše pohankové slupky jsou vhodné na výluhy, koupele, výplně nejen polštářů (viz. kategorie Pohankové polštáře) a různé další kreativní "tvořivosti". Mohou se použít i do zahrádky nejen k prokypření půdy. Pohanku loupeme mechanickým způsobem, díky tomu si oloupané zrno pohanky a vrchní slupka pohanky uchovávají vš
98%
Pohanková CELOZRNNÁ MOUKA - 500g
Dostupné
36 Kč
Pohanková mouka celozrnná je vhodná na pečení chleba, rohlíků nebo koláčů. Je možno ji přidat do těsta na placky a palačinky. Vhodná také jako příměs do bílé mouky na zvýraznění chuti.
100%
Pohanková MOUKA - 500g
Dostupné
52 Kč
Pohanková mouka 500g je mouka z mechanicky loupané pohanky Šmajstrla, kdy dochází při mletí k drcení zrna. Obsahuje čistou oloupanou drcenou nažku. Použití je všestranné. V syrovém stavu například k zahušťování pomazánek. Je vhodná k zahušťování omáček, polévek, k pečení slaného pečiva, čajového pečiva, buchet, dortů, perníků apod. P
78%
Pohanka KRUPICE - 400g
Pohanka krupice 400 g lze použít do všech receptů místo hrubé pšeničné mouky. Vhodná k přípravě krupic, krupičných desertů, bábovek, k zahušťování k zahušťování masitých či zeleninových pokrmů, např. sekaná…. Naši pohankovou krupici nemusíte vařit, stačí jen vysypat do uvařeného horkého mléka či vody, dojde do 10-ti minut. Poměr si určet
90%
Pohanka KROUPA - 400g
Dostupné
46 Kč
V našem rodinném mlýně šetrně mechanicky loupaná česká pohanka, způsobem tak, aby v ní zůstávaly veškeré vitamíny. Samozřejmostí je její přirozená bezlepkovost, v našem mlýně totiž zpracováváme pouze českou pohanku, tím pádem se nemůže kontaminovat lepkem. Pohanka kroupa je vhodná jako příloha, můžeme jí použít i jako zavářku do polévky,
84%
Pohanka LÁMANKA - 400g
Dostupné
46 Kč
Pohanka Lámanka 400 g Zrna mechanicky loupané pohanky, která jsou zlomená na půl. Proto Lámanka. Určena k přípravě příloh, karbanátků, k zahušťování polévek, jogurtů, přesnídávek. Výhoda lámanky spočívá v přímém nasáknutí tekutiny při pouhém namočení zrna, jelikož aleuronová vrstva byla při loupání narušena zlomem. Proto je nejvhodnější
Poslední recenze
Pohanková kaše instantní NATURAL - 250g
100%
Veronika K.
Gastro balení - Pohanková MOUKA CELOZRNNÁ
100%
Blanka V.
Pohankový polštář (naše ruční práce)
100%
Vladana H.